Πρόσκληση Συμμετοχής στο Δίκτυο Συνεργατών του προγράμματος ημέρας της Δημιουργίας

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Δίκτυο Συνεργατών του προγράμματος ημέρας της Δημιουργίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε για το ιδιωτικό κέντρο και πρόγραμμα ημέρας της “Δημιουργίας» που πρόσφατα ξεκινήσαμε με την επιστημονική μας ομάδα και συνάμα να σας προσκαλέσουμε να μοιραστείτε το όραμά μας και να γίνετε συνεργάτες της Δημιουργίας.

Read more

Ανοιχτή ημέρα ενημέρωσης (Dimiourgia.gr Open Day!)

openday dimiourgia.gr

Πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του πρότυπου προγράμματος ημέρας “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» (Dimiourgia.gr) από την επιστημονική ομάδα της εταιρείας ψυχικής υγείας του
Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη & Συνεργάτες.

Το πρόγραμμα ημέρας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (Dimiourgia.gr) παρέχει καθημερινή θεραπεία των ασθενών σε ένα χώρο φιλικό και φιλόξενο ο οποίος βιώνεται ως ένα δεύτερο θεραπευτικό σπίτι για τον ασθενή. H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν στιγματίζει, δεν περιορίζει και λειτουργεί ενισχυτικά στα πλαίσια μίας πιο εντατικής θεραπείας και λειτουργικής αποκατάστασης για ασθενείς που έχουν πιο αυξημένες θεραπευτικές ανάγκες αλλά δεν χρήζουν και νοσηλεία.

Στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού, κάθε Παρασκευή, θα παρέχεται δωρεάν ατομική ενημέρωση (κατόπιν ραντεβού) σε οικογένειες και ασθενείς που θα ήθελαν να γνωρίσουν το χώρο αλλά και το πρόγραμμα από κοντά. Η ενημέρωση θα γίνεται σε ατομική βάση για την προστασία του απορρήτου των ενδιαφερόμενων.

Για να κανονίσετε το ραντεβού γνωριμίας σας καλείτε το 210-8816137 / 22940-22002 (Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και ενημερώνετε ότι ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (Dimiourgia.gr). Η ημέρα ενημέρωσης θα πραγματοποιείται στην Αθήνα και στη Ραφήνα.

 

Σεμινάριο: «Ο ρόλος του συγγενή – φροντιστή στις χρόνιες ψυχικές διαταραχές»

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο για Συγγενείς – Φροντιστές Ασθενών με Χρόνιες Ψυχικές Διαταραχές

14358768_1235202409845289_1769335024127432856_n

  • Μάθετε για τις διαγνώσεις, συμπτώματα και την ανταπόκριση στη θεραπεία των χρόνιων ψυχικών διαταραχών.
  • Μάθετε για την αποτελεσματικότητα της συνδυαστικής θεραπείας στις χρόνιες ψυχικές διαταραχές.
  • Ενημερωθείτε για τα σύγχρονα πολυεπιστημονικά προγράμματα ημέρας και το ρόλο τους στην αποκατάσταση των χρόνιων ψυχικών διαταραχών.

Σάββατο 05/11/16 – ΕΔΟ, Ασημάκη Φωτήλα 3, Αθήνα
Σάββατο 08/10/16
– Νικηφόρου Μανδηλαρά 9, Ραφήνα
πληροφορίες – εγγραφές 2108816137 – http://bit.ly/Dimiourgia

Οι χρόνιες ψυχικές διαταραχές (severe mental illness) αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό όλων των ψυχικών διαταραχών του πληθυσμού. Παρόλα αυτά οι επιπτώσεις τους τόσο στα άτομα που υποφέρουν από αυτές αλλά και στους συγγενείς που τους φροντίζουν είναι ανυπολόγιστες. Ο ρόλος των συγγενών – φροντιστών πολλές φορές αγνοείται αλλά είναι εξίσου σημαντικός με τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

Read more

Ο ρόλος της ημερήσιας φροντίδας και πολυεπιστημονικής θεραπείας στις πολύπλοκες μονοπολικές και διπολικές καταθλιπτικές διαταραχές

Μία πρόσφατη μελέτη από Ιταλούς ερευνητές (Carmadese et al. 2016) εξέτασε την αποτελεσματικότητα μιας εξατομικευμένης θεραπείας ημερήσιας φροντίδας για την οξεία φάση καταθλίψεων που δεν ανταποκρίνονται εύκολα στην θεραπεία. Οι ασθενείς με αυτή τη δύσκολη κατάθλιψη είχαν διπολική και μονοπολική διαταραχή. Πήραν μέρος 291 ασθενείς που πληρούσαν τα διαγνωστικά κριτήρια DSM-IV-TR για συναισθηματικές διαταραχές, συμπεριλαμβάνοντας την διπολική διαταραχή Ι και ΙΙ, την μείζονα καταθλιπτική διαταραχή ή άλλη καταθλιπτική.

Read more

Έπειτα από πολλούς μήνες εντατικής δημιουργίας, το website, καθώς και το πρόγραμμα της «Δημιουργίας» βγαίνουν επιτέλους online. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και φίλες για το χρόνο τους και την αξιολογησή τους. Έπεται Δημιουργική συνέχεια…

Πρόσφατα σχόλια