Πρόσκληση Συμμετοχής στο Δίκτυο Συνεργατών του προγράμματος ημέρας της Δημιουργίας

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Δίκτυο Συνεργατών του προγράμματος ημέρας της Δημιουργίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε για το ιδιωτικό κέντρο και πρόγραμμα ημέρας της “Δημιουργίας” που πρόσφατα ξεκινήσαμε με την επιστημονική μας ομάδα και συνάμα να σας προσκαλέσουμε να μοιραστείτε το όραμά μας και να γίνετε συνεργάτες της Δημιουργίας.

Read more

Σεμινάριο: “Ο ρόλος του συγγενή – φροντιστή στις χρόνιες ψυχικές διαταραχές”

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο για Συγγενείς – Φροντιστές Ασθενών με Χρόνιες Ψυχικές Διαταραχές

14358768_1235202409845289_1769335024127432856_n

  • Μάθετε για τις διαγνώσεις, συμπτώματα και την ανταπόκριση στη θεραπεία των χρόνιων ψυχικών διαταραχών.
  • Μάθετε για την αποτελεσματικότητα της συνδυαστικής θεραπείας στις χρόνιες ψυχικές διαταραχές.
  • Ενημερωθείτε για τα σύγχρονα πολυεπιστημονικά προγράμματα ημέρας και το ρόλο τους στην αποκατάσταση των χρόνιων ψυχικών διαταραχών.

πληροφορίες – εγγραφές 2108816137 – 

Οι χρόνιες ψυχικές διαταραχές (severe mental illness) αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό όλων των ψυχικών διαταραχών του πληθυσμού. Παρόλα αυτά οι επιπτώσεις τους τόσο στα άτομα που υποφέρουν από αυτές αλλά και στους συγγενείς που τους φροντίζουν είναι ανυπολόγιστες. Ο ρόλος των συγγενών – φροντιστών πολλές φορές αγνοείται αλλά είναι εξίσου σημαντικός με τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

Read more

Ο ρόλος της ημερήσιας φροντίδας και πολυεπιστημονικής θεραπείας στις πολύπλοκες μονοπολικές και διπολικές καταθλιπτικές διαταραχές

Μία πρόσφατη μελέτη από Ιταλούς ερευνητές (Carmadese et al. 2016) εξέτασε την αποτελεσματικότητα μιας εξατομικευμένης θεραπείας ημερήσιας φροντίδας για την οξεία φάση καταθλίψεων που δεν ανταποκρίνονται εύκολα στην θεραπεία. Οι ασθενείς με αυτή τη δύσκολη κατάθλιψη είχαν διπολική και μονοπολική διαταραχή. Πήραν μέρος 291 ασθενείς που πληρούσαν τα διαγνωστικά κριτήρια DSM-IV-TR για συναισθηματικές διαταραχές, συμπεριλαμβάνοντας την διπολική διαταραχή Ι και ΙΙ, την μείζονα καταθλιπτική διαταραχή ή άλλη καταθλιπτική.

Read more

Έπειτα από πολλούς μήνες εντατικής δημιουργίας, το website, καθώς και το πρόγραμμα της “Δημιουργίας” βγαίνουν επιτέλους online. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και φίλες για το χρόνο τους και την αξιολογησή τους. Έπεται Δημιουργική συνέχεια…

Επικοινωνία

"Δημιουργία" : : Πρόγραμμα ημέρας : : Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης & Συνεργάτες

Recent Comments